Over Ariën

Winkel schildert vanaf zijn 7e jaar en bezocht toen al de ateliers van Anton Heijboer, H.F. Boot, Kees Verweij en Jules Chapon in Haarlem. Het atelier van Jules CHapon werd in 1956 de bekende galerie Espace, thanks in Amsterdam. Daar ontmoette hij ook Karel Appel en Corneille. Met deze laatste heeft hij veel contact gehad. Zijn opleiding kreeg Winkel o.a. in het atelier van Albert Loots en op de Academie 63 in de klas van Arie Kater en Frans Verpoorten (1964 - 1967). Winkel werd in 1966 lid van de legendarische haarlemse soiciëteit Teisterband. Samen met de beeldhouder Kees Verkade waren zij in die tijd de jongste leden. In Amsterdam studeerde hij daarnaast pedagogiek.


In Enkhuizen kreeg hij in 1973 de gelegenheid in het Waaggebouw een atelier te gebruiken. Dit atelier maakte deel uit van een inmiddels verdwenen medisch-historisch museum. Omdat Winkel langere perioden in het SIngermuseum te Laren (NH) verbleef als gast, een "pleegzoon" van de toenmalig directeur Pieter Leffelaar en daar derhalve als kind en later student museum ervaring heeft opgedaan, zette hij een plan op voor een herstart van het Waagmuseum. Na goedkeuring door de gemeente startte het Stedelijk Waagmueseum in 1974. Het conservatorschap sloot aan bij zijn studie Culturele Pedagogiek. In het mudeum heeft hij zich ingezet voor andere kunstenaars.

Zijn eigen werk liet hij op de achtergrond. Naast zijn werk In het museum was Ariën een winkel leraar op diverse middelbare scholen en de Pabo te Amsterdam. Tussen 1976 en 1991 schreef hij wekelijks kunst recensies voor de Verenigde Noordhollandse Dagbladen. Na opheffing van het museum in 19 95, schilderde hij een grote en imposante collectie bij elkaar. Voornamelijk olieverven op doek, aquarellen en gewassen tekeningen. Zijn onderwerp is de vrouw. Daarbij is het werk veelal erotisch getint. Uniek is dat hij al een aantal jaren een vast model heeft en van haar in elk doek weer iets anders weet te schilderen.

Vanaf 2006 is zijn werk ook te zien bij Galerie RitsArt in Maassluis.


In 2003 maakte Ariën samen met Corneille deze kleine tekening.

In 2003 maakte Ariën samen met Corneille deze kleine tekening.